آئدس را بیشتر بشناسیم/ احتمال ابتلای مجدد به تب دانگی وجود دارد
اخبار فوری بهداشت استان را در ایتا دنبال کنید(کلیک کنید)
بسته های آموزشی تب دنگی/سوالات پرتکرار/ویدئوهای آموزشی/پوستر های آموزشی
مشاهده پشه تب دنگی در رامسر مشاهده پشه تب دنگی در رامسر(20 تیر)
گفتگو با معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران(10 تیر)
تب دنگی/ چه کسانی می توانند واکسن بزنند؟
اغلب این بیماری بدون علامت است، اما میتواند با تب و سردرد و حتی دانههای جلدی و خونریزی همراه باشد. واکسن این بیماری وجود دارد، اما به دلیل محدود بودن به افرادی میزنند که یک بار به این بیماری دچار شده باشند.
این بیماری از طریق تنفس منتقل نمیشود. اگر فرد مبتلا در مراحل اولیه بیماری باشد به این معنی که ویروس در جریان خون او باشد، در اثر گزش بندپا از خون بیمار ویروس تکثیر میشود و به فرد دیگر منتقل میشود.»
درمان این بیماری پیچیده نیست و میتوان با مصرف مایعات و استامینوفن آن را کنترل و درمان کرد. اما آنچه اصلا نباید در دوره این بیماری مصرف کرد؛ ژلوفن، بروفن و آسپرین است.
مصرف مایعات دارای اهمیت است و با سرم درمانی میتوان شدت علائم را کاهش داد، احتمال مرگومیر در این بیماری تنها یک درصد است.
۲ واکسن برای این بیماری دارای تاییدیه وزارت بهداشت هستند، اما تعداد این واکسنها محدود است و تنها به افرادی تزریق میشود که یک بار این بیماری را گرفته باشند.
فرآوردههای دفع پشه آئدس غیرواقعی است
سازمان غذا و دارو: فرآوردههای دافع حشرات از قبیل انواع روغنهای گیاهی و سایر محصولات با ادعای مشابه فاقد مستندات علمی موثق هستند.
️بهترین روش برای جلوگیری از کاهش خطر ابتلا به تب دنگی، محافظت از خود در برابر نیش پشه آلوده با روشهای استفاده از لباسهای پوشیده، مجهز کردن پنجرهها به توری است.
️درحال حاضر محصولات دفعکننده حشرات در اشکال اسپری، استیک، لوسیون با ماده موثره deet در داروخانهها و مراکز معتبر در دسترس هستند