معاونت بهداشتی
۱۳۹۷ چهارشنبه ۵ ارديبهشت
br ENGLISH
تاریخ: 1391/07/30 تعداد بازدید : 259
نقش خانم ها در بهداشت مواد غذایی(سالم سازی سبزیجات)
بی تردید رعایت نکات بهداشتی از سوی زنان با توجه به نقش آنها در توسعه کشور و به ویژه الگو پذیری فرزندان از آنان ، می تواند کمک شایانی به ترویج الگوی صحیح مصرف مواد غذایی در سطح خانواده و جامعه نماید .

سالم سازی سبزیجات
خانمها هر راهی را امتحان میکنند تا بتوانند سبزیجات را تازه و سالم نگه دارند.برخی معتقدند چون سبزیجات دارای پوشش طبیعی است هستند ، بنابراین چنان چه این لایه ( پوشش ) صدمه ندیده باشد برای نگه داری آن نیازی به شست و شو نیست ، زیرا هنگام شست و شو ، این لایه طبیعی از بین رفته و با توجه به این كه بعد از شستن سبزیجات ، رطوبت بر روی آن ها باقی می ماند سرعت فسادپذیری در سبزیجات بیش تر می شود و آن ها را سریع تر فاسد می كند.

در زیر یك دستورالعمل جهت سالم سازی و نگه داری سبزیجات آورده می شود . باز هم یاد آور می شویم ، سبزیجات یكی از فسادپذیرترین محصولات كشاورزی هستند . این محصول در مزرعه ممكن است با مدفوع حیوانات و یا جریان فاضلاب ها و غیره آغشته شود ، لذا به سادگی می تواند انگل پذیر باشند . بنابراین جهت جلوگیری از آثار نامطلوب موارد فوق روش زیر را ارائه می كنیم .

الف – پاك سازی :
 ابتدا سبزیجات را به خوبی پاك كنید و شست و شو دهید تا مواد زائد و گل و لای آن برطرف شود .

ب – انگل زدایی :
سبزیجات را در یك ظرف متناسب با میزان سبزی ، ریخته و به ازای هر لیتر 3 تا 5 قطره مایع ظرف شویی معمولی به آن اضافه كرده و ظرف را از آب پر كرده و قدری به هم بزنید تا تمام سبزی در داخل كف آب قرار گیرد . مدت 5 دقیقه سبزی را در كف آب نگه دارید ، سپس سبزی را از روی كف آب جمع آوری كرده و كف آب را تخلیه كنید . ظرف و سبزی را دوباره با آب سالم شست و شو دهید تا تمام انگل ها و باقی مانده ی مایع ظرف شویی از آن ها جدا شوند .

ج – ضد عفونی :
برای ضد عفونی و از بین بردن میكروب ها مقداری پودر پركلرین 70 در صد را متناسب با ظرف مورد استفاده ، در ظرف پر از آب ریخته ( به ازای هر ظرف 5 لیتری ، 1 گرم ‹‹ نصف قاشق چای خوری ›› پركلرین 70 در صد ) ، به طور كامل حل كنید تا محلول ضد عفونی كننده به دست آید ، سپس سبزی انگل زدایی شده را برای مدت 5 دقیقه در محلول ضد عفونی كننده ی اخیر قرار دهید تا میكروب های آن كشته شوند توضیح آن كه اگر پركلرین در دست رس نباشد می توانید از هر ماده ی ضد عفونی كننده ی مجاز دیگری كه در داروخانه ، سوپر ماركت و یا بقالی ها وجود دارد ، طبق دستورالعمل مصرف آن ، استفاده كنید .
د – شست و شو :
 سبزی ضد عفونی شده را به طور مجدد با آب سالم بشویید تا باقی مانده ی كلر از آن جدا شود و سپس مصرف كنید .
تذكر :  مصرف نمك طعام به هیچ وجه در ضد عفونی سبزیجات مؤثر نیست .
با توجه به موارد فوق ، برای نگه داری این گونه سبزیجات باید آب سطح سبزیجات به طور كامل گرفته شود زیرا احتمال رشد میكروب ها كه بعد از شستن به سبزیجات حمله می كنند به دلیل وجود رطوبت ( آب سطح سبزیجات ) بسیار زیاد است .

نقش خانم ها در بهداشت مواد غذایی(سالم سازی سبزیجات)
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
شماره تلفن
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
Powered by DorsaPortal