معاونت بهداشتی
۱۳۹۶ شنبه ۲۹ مهر
br ENGLISH
تاریخ: 1391/04/14 تعداد بازدید : 243
چاقی یک مشکل بزرگ و قابل پیشگیری و درمان است
žبیماریهای افسردگی، انزواطلبی ، کاهش اعتماد به نفس و سرخوردگی žچاقی مشکل رو به رشد جامعه امروز است

  کارشناس مسئول بهبود تغذیه جامعه

جلال نوروز خانی

ž            بیماریهای افسردگی، انزواطلبی ، کاهش اعتماد به نفس و سرخوردگی  چاقی مشکل رو به رشد جامعه امروز است که در حال تبدیل شدن به یک اپیدمی جهانی است . بر اساس آمارهای سازمان جهانی بهداشت در سراسر جهان بیش از یک میلیارد فرد بالغ دچار اضافه وزن و حد اقل 300 میلیون نفر از آنها چاق هستند . در دهه گذشته شیوع چاقی 50 درصد افزایش یافته است . هم اکنون بیش از 60 درصد مردان و زنان ایرانی دچار اضافه وزن و چاقی می باشند و بیش از 30 درصد از مردم کشورمان چاقی واضح دارند . بر طبق آمارها در ایران 24 میلیون نفر یعنی حدود 30 درصد جمعیت کشور به چاقی مبتلا هستند و 11 درصد از افراد چاق در کشورمان از زیر 20 ساله ها هستند . یعنی شیوع چاقی در میان کودکان و نوجوانان نیز رو به افزایش می باشد. چاقی در سنین مدرسه مشکلات زیادی به همراه دارد . بیماریهای روحی روانی مانند افسردگی، انزواطلبی ، کاهش اعتماد به نفس و سرخوردگی از جمله مسائلی است که در کودکان و نوجوانان چاق دچار آن می باشند. از طرف دیگر در سنین کودکی با احتمال چاقی در بزرگسالی همراه است به گونه ایی که در حدود 40 درصد کودکان چاق در بزرگسالی نیز به چاقی مبتلا خواهند شد.

با توجه به اهمیت این موضوع کارشناسان تغذیه استان جهت تدوین بسته آموزشی نشستی را در زمینه چاقی و عادات و باورهای غلط غذایی  با هدف آموزش  کنترل اضافه وزن و چاقی مردم در معاونت بهداشتی دانشگاه تشکیل دادند. در این نشست در زمینه تهیه و تدوین کتابچه چاقی و عادات غذایی جهت آموزش کارکنان بهداشتی و مردم سطح استان بحث و تبادل نظر گردید . که اهم آن به شرح ذیل می باشد :

 

پیشگیری و کنترل چاقی

رژیم غذایی همراه با فعالیت بدنی مناسب ترین راه برای کاهش وزن است ،چون از کاهش توده عضلانی پیشگیری کرده و کمک به کنترل وزن می کند .

ž            کاهش وزن باید تدریجی و حدود نیم کیلو گرم در هفته باشداز رژیم های خیلی سخت و کم کالری و خود سرانه پرهیز کنید .

 همواره از یک رژیم غذایی متعادل و متناسب با شرایط جسمی خود ( سن ، جنس، فعالیت بدنی ) پیروی کنید

عادت غلط در زمینه طبخ مواد غذایی

ž             -استفاده از روش های سرخ کردن مواد غذایی به جای آب پز کردن، بخارپز کردن و کبابی

ž                - مصرف باقیمانده روغن (پس از سرخ کردن مواد غذایی) در غذاها

ž                -استفاده از گوشت پرچرب و مرغ با پوست

ž                - کم شدن مصرف سبزیجات و میوجات

ž                - استفاده فراوان از خامه و کره و شکر در تهیه دسرها

رفتارهای غلط غذایی

ž             غذا خوردن سریع

ž            پرخوری و مصرف بیش از اندازه غذا

ž            نوشیدن چای بلافاصله یا با فاصله ای کوتاه بعد از غذا

ž            تماشا کردن تلویزیون و یا انجام کارهای دیگر هنگام غذا خوردن

ž            نخوردن صبحانه

ž            مصرف نوشابه و آب میوه های صنعتی

ž            آب نخوردن به اندازه كافی

ž            مصرف باقیمانده غذاهای سفره

ž            تمام کردن همه محتویات بشقاب علی رغم سیر شدن

ž            مصرف زیاد ته دیگ

ž            باورهای غلط غذایی

1-       برخی بر این باورند که مصرف زیاد روغن مایع اشکالی ندارد!؟!

2-       برخی بر این باورند که پیه و دنبه طبیعی و بدون خطر و بهتر از روغن نباتی است!؟!

3-       برخی بر این باورند که مصرف خیار و گوجه و یا سالاد بدون نمک باعث تاخیر در هضم می شود!؟!

4-       برخی بر این باورند که مصرف نوشابه با غذا به هضم غذا کمک می کند!؟!

چاقی یک مشکل بزرگ و قابل پیشگیری و درمان است
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
ساری ، میدان امام (ره) سه راه جویبار ، ابتدای بزرگراه ولی عصر (عج) ، دانشگاه علوم پزشکی مازندران | Copyright © 2015 Mazums.ac.ir . All rights reserved
Powered by DorsaPortal